Maori®

Onder ons Maori® label verhandelen we de Corokia en de Sophora prostrata ‘Little Baby’. Deze bijzondere planten hebben gemeen dat ze afkomstig zijn uit Nieuw-Zeeland. De bijzondere struiken zijn daarom vernoemd naar de eerste bewoners van Nieuw-Zeeland, de Maori.

Corokia (zigzagstruik) verzorgingstips

Zowel de Corokia Green als de Corokia Silver hebben vragen om dezelfde verzorging. Zorg voor een lichte standplaats, niet te donker, want bij weinig licht zal deze veel blad verliezen. De plant kan een kleine vorst verdragen, maar haal deze op tijd naar binnen als je deze buiten zet. De Corokia kan zowel buiten als binnen worden geplaatst. Geef de Corokia wekelijks water, maar hou overtollig water weg van de wortels. In de winterperiode kan je de plant iets droger houden. De Corokia kan je eenvoudig snoeien als deze te ‘wild’ is geworden, dit is naar smaak en niet nodig in het groeiproces. Geef om de twee jaar de plant iets meer ruimte door deze te verpotten naar een iets grotere pot, om lang van de plant te genieten!

Sophora prostrata ‘Little Baby’ (honingboom) verzorgingstips

Zorg bij de de Sophora voor een lichte standplaats binnen of buiten. De plant kan iets van vorst verdragen, maar bij strenge vorst kan je deze beter binnen overwinteren. Geef deze wekelijks water, maar zorg ervoor dat de plant niet in het water komt te staan. Haal het overtollige water weg of zorg voor een goede drainage in de pot. Bijsnoeien is niet nodig, maar kan eventueel in de zomer om de Sophora in een mooie vorm te houden.

Geïnteresseerd in Maori? Neem contact met ons op!