Urban Caladium

Het merk Urban Caladium is door ons in 2020 geïntroduceerd. In 2012 waren we de eerste kweker die begon met het telen van Caladiums. De markt was echter nog niet klaar voor dit unieke product en zijn we daarom in 2015 gestopt met het telen van het product. Echter, in de jaren dat er geen Caladiums beschikbaar waren, begon de vraag naar Caladiums te groeien. Na het uitvoerig testen van nieuwe knollen en soorten, waren we in 2020 klaar voor een comeback!

Duurzame Caladiums

Het op een duurzame manier telen en verpakken van Caladiums was een van de uitgangspunten voor het ontstaan ​​van het merk. Zo worden Caladiums geteeld in een kas met het energielabel A. De energie die gebruikt wordt bij de teelt van de producten wordt opgewekt door zonnepanelen. Bij het proces worden geen middelen of stoffen gebruikt die schadelijk zijn voor mens en milieu.

De recyclebare Urban Caladium labels hebben een organische waterdichte coating en zijn bevestigd aan een bamboestok. De plastic kweekpotten zijn gemaakt van gerecycled plastic en kunnen achteraf gerecycled worden. Deze moeten in verband met het teeltproces van kunststof zijn. De potten met Caladiums worden vanuit de kweker verzonden in recyclebare FSC-gecertificeerde bedrukte kartonnen dozen.

Caladium verzorgingstips

De Caladium staat graag binnen en heeft veel indirect zonlicht nodig. Vermijd direct zonlicht! En zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Geef de Caladium 1-2 keer per week water. Voor het beste licht binnen, is een raam naar het noorden of oosten meestal de beste plek. Omdat de Caladium knollen afkomstig zijn uit de Zuid-Amerikaanse tropische bossen, hebben ze veel luchtvochtigheid nodig.

Geïnteresseerd in onze Caladiums of meer weten over Urban Caladium? Neem contact met ons op!