African Breeze 2018-10-03T08:29:33+00:00

Planten met Afrikaanse oorsprong zoals Ornithogalum, Scilla, Albuca Spiralis en Eucomis vormen onze African Breeze lijn. Hieronder is meer specifieke informatie te vinden over deze bijzonder Afrikaanse planten.

Ornithogalum dubium

Een bijzonder bolgewas oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika (Tafelberg aan de Zuidkaap). De Ornithogalum (dubium) behoort tot de familie van de Hyacinthaceae (Liliaceae) en omvat zo’n 260 soorten verspreid over Europa, Azië en Afrika (met name Zuid-Afrika). Ornis betekent vogel en gala melk, vandaar de Nederlandse naam Vogelmelk. In Engeland is de Ornithogalum dubium ook beter bekend als ‘Star of Bethlehem’.  Deze leuke plant komt al in het voorjaar op en is zowel leuk voor binnen als buiten.

Verzorgingstips Ornithogalum

Deze plant verdraagt veel licht, qua temperatuur geschikt voor binnen en buiten. De plant is echter niet winterhard en moet tijdens de vorst naar binnen gehaald worden. Matig water geven, tijdens de bloeiperiode mag dit wat regelmatiger. Tevens vanaf de bloeiperiode 1 x per maand bijmesten.

Scilla peruviana

De Scilla peruviana is een bolgewas dat behoort tot de familie van de hyacint (Hyacinthaceae) en van nature voorkomt in Noord- Afrika. De naam peruviana is hierdoor enigszins misleidend. Het soort is in Engeland beschreven nadat het met een Spaans schip genaamd ‘Peru’ aankwam. Dit maakt de naam enigszins misleidend omdat het niks met Peru te maken heeft. De Scilla wordt ook wel een sterhyacint genoemd en heeft prachtige paasblauwe bloemen. De naam sterhyacint is te danken aan het glanzende stervormige blad van de Scilla. In de lente staat deze meer dan een maand prachtig in bloei!

Verzorgingstips Scilla

De Scilla plant staat graag op een lichte plaats, met voldoende zonlicht. Dit kan zowel binnen als buiten! Let er wel op, dat in de vroege lente er nog wel eens vochtperiode’s zich kunnen aandoen. De plant is niet winterhard en kan dus niet tegen de vorst. Haal de plant dus op tijd naar binnen mocht deze buiten staan! Om lang van deze bijzondere plant te kunnen genieten, is regelmatig water geven aanbevolen.

Albuca Spiralis ‘Frizzle Sizzle’

Een unieke plant met prachtige krullen! De herkomst van de Albuca Spiralis ‘Frizzle Sizzle’ is de woestijn in het noordwesten van Zuid-Africa, de Karoo en de woestijn van Namibië. De woestijnplant heeft daarom weinig water nodig. De combinatie van opvallend gekruld blad met de crème-lemon kleurige bloempjes, welke ook nog licht geuren, geeft een aparte uitstraling aan deze plant. Als de ‘Frizzle Sizzle’ bloeit, blijft zij continu nieuwe bloemen geven (de Albuca bloeit naar boven toe).

Verzorgingstips Ornithogalum

De plant met de vrolijke naam ‘Frizzle Sizzle’ kan zowel binnen als buiten geplaatst worden (min. 5°C). Zoals eerder genoemd heeft de Albuca Spiralis weinig water nodig, eens per twee weken is voldoende. Verder heeft de Albuca Spiralis veel licht nodig (niet in de felle zon) en kan deze zowel binnen als buiten gezet worden.

Geïnteresseerd in onze African Breeze artikelen? Neem contact met ons op!