Planten met Afrikaanse oorsprong: zoals Ornithogalum, Scilla, Ensete, Albuca, Lachenalia, Pennisetum en Eucomis vormen onze African Breeze lijn. Meer weten over het merk African Breeze? Lees er alles over op de African Breeze website.

Ornithogalum dubium

Een bijzonder bolgewas oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika (Tafelberg aan de Zuidkaap). De Ornithogalum dubium behoort tot de familie van de Hyacinthaceae (Liliaceae) en omvat zo’n 260 soorten verspreid over Europa, Azië en Afrika (met name Zuid-Afrika). Lees op de website van African Breeze meer over de Ornithogalum dubium.

Ornithogalum thyrsoides

Net als de Ornithogalum dubium is de Ornithogalum thyrsoides ook afkomstig uit Zuid-Afrika. Dit bijzondere bolgewas is ook wel bekend onder de namen: zuidenwindlelie en Chincherinchee (Thyrsus betekent bloempluim). Meer weten? Bekijk de Ornithogalum thyrsoides op de African Breeze website.

Scilla peruviana

De Scilla peruviana is een bolgewas dat behoort tot de familie van de hyacint (Hyacinthaceae) en van nature voorkomt in Noord- Afrika. De Scilla wordt ook wel een sterhyacint genoemd en heeft prachtige paarsblauwe bloemen. Meer weten? Bekijk de Scilla peruviana pagina op AfricanBreeze.nl.

Ensete maurelli

De Ensete maurelli behoort tot de Musaceae en is een bananenplant met een bijzonder kleur blad. Door de rode kleur van het blad wordt de Ensete ook wel Red Banana genoemd. De herkomst van de Ensete ligt in Noord- Ethiopië (Afrika). Op AfricanBreeze.nl meer over de Ensete maurelli.

Albuca spiralis ‘Frizzle Sizzle’

Een unieke plant met prachtige krullen! De herkomst van de Albuca spiralis ‘Frizzle Sizzle’ is de woestijn in het noordwesten van Zuid-Africa, de Karoo en de woestijn van Namibië. De woestijnplant heeft daarom weinig water nodig. Bekijk de pagina van de Albuca spiralis ‘Frizzle Sizzle’ voor meer informatie.

Scadoxus

De Scadoxus multiflorus is een bolgewas en afkomstig uit de tropische delen in Afrika. De Scadoxus wordt ook wel poederkwast genoemd. Meer over deze bijzondere plant lees je op de Scadoxus pagina op AfricanBreeze.nl.

Pennisetum

Pennisetum ook wel Borstelveergras, behoort tot de uitgebreide familie van siergrassen. Dit bijzondere siergras is afkomstig uit het stroomgebied van de Niger in Afrika. Zijn Latijnse naam, Pennisetum, geeft aan hoe de plant bloeit. Penna betekent veer en seta betekent varkenshaar. Lees hier meer over de Pennisetum.

Eucomis

De Eucomis is een uitzonderlijk bolgewas dat zijn herkomst vindt in de Oostelijke Kaapprovincie van Zuid-Afrika. De plant is een geslacht uit de aspergefamilie en is ook wel bekend als Ananasplant. Dit door de opvallende tros bloemen die door een kruin van blad bovenop erg op een ananas lijkt. Meer weten? Bekijk de Eucomis pagina.

Geïnteresseerd in onze African Breeze artikelen? Neem contact met ons op!