Callalicious Zantedeschia

De Zantedeschia is een woestijnplant, die lid is van de aronskelk-familie. De herkomst ligt voornamelijk in Zuid-Afrika. De plant werd voor het eerst beschreven in de 18de eeuw door de botanist Giovanni Zantedeschi, naar wie de plant werd vernoemd. Daarentegen is de Calla Aethiopica, waarmee de Zantedeschia vaak verward wordt, juist een moerasplant en houdt van natte voeten. Je kent de plant misschien ook onder de naam Calla, Aronskelk of bekerplant. Waarvan de laatste twee namen zijn ontstaan volgens Griekse mythes, deze beschreven dat Griekse goden dronken uit de kelk van deze bloem. Hoe je de woonplant ook noemt, het is een klassieke schoonheid en een vrolijk zonnig karakter

Het blad en de kelken van de Calla staan fier omhoog en de plant heeft meestal een hoogte van 40 tot 55 centimeter. De pijlvormige bladeren zijn heldergroen, waartussen stelen met trechtervormige schutbladeren uitkomen. Deze zijn er in het rood, roze, crème, geel, paars, oranje, wit en zelfs zwart en beschermen de aar.

Zantedeschia verzorgingstips

Door zijn Afrikaanse verleden houdt de Zantedeschia (Calla) van licht en redelijke warmte. Geef de plant daarnaast een tot twee keer per week water en een beetje plantenvoeding voor een mooi resultaat. Oude schutbladeren die groen worden kun je laten zitten, haal ze wel weg als ze bruin kleuren. Is de Zantedeschia (Calla) uitgebloeid? Dan kun je de plant op een zonnige plek in de tuin planten, waar hij na het afsterven volgend jaar weer opkomt.

Aanbod Zantedeschia

Onze Zantedeschia’s (Calla’s) zijn beschikbaar als potplanten van maart tot september, met diverse soorten en leverbaar in diverse potmaten: 10,5, 12, 14 en 17 cm. Ook bieden wij deze aan met diverse toegevoegde waarde. Het meest actuele Zantedeschia aanbod is te vinden op FloraXchange en in de Decorum webshop. Hier staan ook de soorten i.c.m. de potmaten genoemd. De diverse Calla producten zijn ook terug te vinden in onze catalogus.

Geïnteresseerd in de Zantedeschia’s of meer weten over Callalicious? Neem contact met ons op!