Vacature: Accountmanager verkoop

Ben jij klaar voor een groene commerciële uitdaging in een kleurrijke omgeving? Heb jij ervaring in de sierteelt en vind jij het daarnaast leuk om dagelijks in contact te staan met je eigen klanten? Kom dan kennismaken voor de functie van Accountmanager verkoop! 

Standplaats: ’s-Gravenzande
Aantal uren: 38 – 42 uur
Opleidingsniveau: HBO werk en denkniveau

Bedrijfsinformatie

Wij zijn een toonaangevend bedrijf gevestigd in ’s-Gravenzande. Wij zijn gespecialiseerd in het kweken en leveren van hoogwaardige bloembollen en planten en hebben een breed scala aan producten. Met zorgvuldig geselecteerde rassen en strenge kwaliteitscontroles zorgen wij ervoor dat onze producten voldoen aan de hoogste normen en verwachtingen van klanten. Wij zijn gegroeid tot één van de grotere bedrijven in zijn soort met 3 locaties, een organisatie dat zich kenmerkt door een open cultuur, korte communicatielijnen en energieke, enthousiaste en resultaatgerichte medewerkers. Er werken 32 vaste medewerkers, 100 uitzendkrachten en in het hoogseizoen nog 200 seizoenmedewerkers. Ons verkoopteam bestaat op dit moment uit 5 personen.

Hard werken loont!
Als het van beide kanten klikt, krijg je bij aanvang een jaarcontract aangeboden. Buiten leuke collega’s en een goede werksfeer staat er ook een salaris tegenover tussen de € 2.800,- en € 4.000,- bruto o.b.v. een fulltime dienstverband. Uiteraard is dit afhankelijk van kennis en kunde. Wij vallen onder de glastuinbouw cao, wat naast een mooi salaris inhoudt dat je 8,33% vakantiegeld en 25,5 vakantiedagen o.b.v. een fulltime dienstverband krijgt. Verder ontvang je een goede pensioenregeling (BPL).

Ook is er altijd de mogelijkheid om deel te nemen aan cursussen en/of een opleiding om je kennis up-to-date te houden.  Jaarlijks worden er meerdere bedrijfsuitjes georganiseerd.

Jouw toekomstige werkdag:
De ochtend begint met een kopje koffie en het doornemen van de e-mails. In de inbox liggen vragen van klanten en bestellingen die moeten worden bevestigd. Het is tijd om de telefoon op te pakken en klanten te bellen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Nadat de urgente zaken zijn opgepakt, pak jij je jas en stap je in de auto. Een klantbezoek staat op de agenda. Jouw klanten zijn heel divers. Van de kleine bloemist op de hoek van de straat tot tuincentra en grote supermarktketens. Vandaag gaat de rit naar een exporteur in de buurt, waar je begroet wordt met een warme glimlach. Jullie bespreken de nieuwste potplanten die beschikbaar zijn en jij geeft advies over welke producten het beste zouden passen bij de komende winter. Veel van onze producten zijn niet jaarrond te verkrijgen, waardoor je in seizoenen werkt. Dit maakt jouw werk nog afwisselender. Tot je taken behoren ook de export van droge bollen, de relaties versterken en nieuwe klanten hiervoor binnen halen.

Terug op kantoor wordt de focus verlegd naar administratief werk. Het bijwerken van klantinformatie in het CRM-systeem en het opstellen van offertes voor nieuwe potentiële klanten vergt nauwkeurigheid en oog voor details. Bestellingen van klanten moeten worden verwerkt en zorgvuldig gevolgd om ervoor te zorgen dat ze op tijd worden afgeleverd. Jij pakt dit ongevraagd op en verwerkt de binnengekomen orders per mail, telefoon en SDF.

Tijdens de lunch schuif je aan bij je collega’s. Na de lunch ga je weer verder met de administratieve taken en bel je klanten op om te controleren of ze tevreden zijn met de geleverde producten en diensten.

In de middag vindt het twee wekelijkse verkoopoverleg plaats. Het team komt samen om lange en korte termijn beschikbaarheid door te nemen, en ook klantbezoeken worden doorgesproken. Dit is een gelegenheid om ervaringen te delen en te brainstormen over manieren om de klanttevredenheid te verhogen en nieuwe zakelijke kansen te identificeren. De dag eindigt met het afsluiten van de computer en het voorbereiden van je agenda voor morgen.

Naast jouw dagelijkse werkzaamheden sta jij jaarlijks op een aantal beurzen. Naast bijvoorbeeld de IPM in Duitsland en de Trade fair in Aalsmeer is er ook twee keer per jaar een huisbeurs, waar je je klanten voor uitnodigt. Tot slot worden er vanuit Decorum ook marktbezoeken gepland. Wat wil je nog meer?

Dit ben jij:

  • Je hebt ervaring in de sierteeltsector en bij voorkeur minimaal twee jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Spreek je daarnaast nog een woordje Duits? Dan heb je een streepje voor;
  • Je bent klantgericht, resultaatgericht, stressbestendig en proactief;

Nieuwsgierig geworden ? Wil je meer weten over de functie?  Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek, vacature@vreugdenhilbp.com t.a.v. Jochem en Marjolijn Vreugdenhil