Vreugdenhil Bulbs & Plants doneert meer dan €10.000,- aan ‘African Breeze’ project

Afgelopen week hebben Jochem, Marjolijn en Luuk Vreugdenhil een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist. Begin dit jaar heeft Vreugdenhil Bulbs & Plants het merk African Breeze gelanceerd. Onder dit merk vallen alle planten welke oorspronkelijk uit Afrika komen. In totaal vallen er 8 producten onder het merk African Breeze: Ornithogalum dubium, Ornithogalum thyrsoides, Scilla peruviana, Ensete maurelli, Albuca spiralis ‘Frizzle Sizzle’, Lachenalia, Pennisetum en Eucomis.

Het Zambian Carnivore Programme

Van iedere plant die verkocht wordt onder het merk African Breeze, gaat een gedeelte richting het Zambian Carnivore Programme. Dit is een project wat ondersteunt wordt door het Wereld Natuur Fonds. Het Zambian Carnivore Programme (ZCP) ondersteunt en beschermt alle grote carnivoren in Zambia. Daarnaast is het opleiden en begeleiden van de lokale bevolking een belangrijk onderdeel van dit programma. Door scholing van de lokale bevolking proberen ze iedereen er bewust van te maken hoe belangrijk deze dieren zijn voor het natuurlijk evenwicht in Zambia. Vreugdenhil Bulbs & Plants heeft een goede connectie met Zambia, omdat er een intensieve samenwerking is met een kwekerij. Hier worden Amaryllis bollen geteeld die worden gebruikt voor de potprogramma’s van Vreugdenhil voor verkoop in Europa.

Eerste donatie

‘We kunnen spreken van een zeer geslaagd eerste jaar van het merk. Het is altijd lastig om een merk te lanceren in de sierteelt, wat direct opgepakt wordt door de exporteurs en ook herkend wordt door de consumenten. Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagd eerste jaar. Wij zien dit dan ook niet als een eenmalige actie en willen dit project graag blijven steunen. Dit betekend dus dat we er volgend jaar weer keihard tegen aan gaan, om een nog een grotere donatie te doen richting het project. Door onze intensieve samenwerking met diverse kwekers in Afrika, voelen wij ons zeer verbonden met het continent en zien wij het als onze plicht om iets terug te doen. Zowel voor de mensheid als voor de dieren die daar leven’ zegt Jochem Vreugdenhil.

Het bedrag van €10.089,30- is afgelopen week overhandigd op het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds.

‘In Zeist hebben we een rondleiding gekregen door het hoofdkantoor van het WNF. Ook zijn we bijgepraat door Christiaan van der Hoeven (rechts op de foto), hij is bij het WNF verantwoordelijk voor het ZCP project. Hij vertelde ons dat dit soort donaties enorm belangrijk zijn voor de organisatie en dat dit wel degelijk een verschil maakt voor de toekomst van het project. Ik volg het WNF al vanaf kleins af aan en het heeft me altijd erg geïnteresseerd. Om nu zoiets terug te doen voor deze organisatie vind ik als persoon heel fijn’ besluit Jochem Vreugdenhil.