Vreugdenhil Bulbs & Plants introduceert: African Breeze

African Breeze

Vreugdenhil Bulbs & Plants introduceert een nieuwe merknaam binnen het huidige assortiment, genaamd ‘African Breeze’. Binnen het assortiment zijn er een groot aantal producten afkomstig uit Afrika. In totaal vallen er acht soorten planten onder het African Breeze merk: Ornithogalum dubium, Ornithogalum thyrsoides, Scilla peruviana, Ensete maurelli, Albuca spiralis ‘Frizzle Sizzle’, Lachenalia (Nieuw in assortiment!), Pennisetum en de Eucomis. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de website van African Breeze: www.africanbreeze.nl en de catalogus op onze website.

Zambian Carnivore Programme

Met de opbrengst van de ‘African Breeze’ producten, willen we iets terug doen aan het continent waar de producten vandaan komen. Hier is een link gemaakt met een project van het Wereld Natuur Fonds. Buiten dat een groot gedeelte van het assortiment uit Afrika komt, heeft Vreugdenhil Bulbs & Plants een intensieve samenwerking met een kwekerij in Zambia. Daar worden Amaryllis bollen geteeld voor de verkoop in de wintermaanden. Vandaar dat de keuze ook is gevallen op een project wat actief is in Zambia.

Het Zambia Carnivoren programma (ZCP) is een Zambiaans geregistreerde non-profitorganisatie. De organisatie zet zich in voor het conserveren van grote carnivoren en de ecosystemen waarin ze verblijven. Door een combinatie van natuurwetenschappelijke onderzoeken, natuurbehoud acties en een uitgebreide inspanning op het gebied van onderwijs en capaciteitsopbouw. Meer over het project kun je hier vinden: www.zambiacarnivores.org.