Vreugdenhil Bulbs & Plants doneert een deel van de opbrengst African Breeze

Vandaag kunnen we bekend maken dat er weer een bedrag gedoneerd wordt aan het Zambian Carnivore Project! Het mooie bedrag van €9.892,- komt voort uit een deel van de verkoopopbrengst van African Breeze. African Breeze is een merk van ons waar acht verschillende potplanten onder verkrijgbaar zijn. Deze bijzondere selectie potplanten hebben gemeen dat ze oorspronkelijk afkomstig zijn van het Afrikaanse continent. Deze donatie is alweer de vierde op rij dat de we doneren aan het project in Zambia!

Personen op de foto van links naar rechts; Marjolijn en Jochem Vreugdenhil

Bescherming wilde dieren

We maken een bewuste keuze om juist een project als het ZCP te steunen. “Naast onze sterke verbinding met het continent als bedrijf (samenwerking Afrikaanse bollenkwekers), zien we ook de noodzaak om iets terug te doen voor de natuur. Afgelopen jaar zijn we direct in contact gekomen met het ZCP en worden we op de hoogte gebracht van hun resultaten. Zo volgden ze afgelopen jaar 336 leeuwen in 58 groepen, voerden ze 7.500 controles uit op vallen en hebben ze 1.025 veehouders getraind in het verminderen van carnivoorconflicten. De manier waarop natuurbescherming wordt beetgepakt d.m.v. onderzoek, bewustwording en scholing is erg effectief.”  Aldus Jochem Vreugdenhil “Het beschermen van de grote carnivoren en hun ecosystemen is van groot belang en we zijn trots dat wij daar iets in kunnen bijdragen.” Vult Marjolijn Vreugdenhil aan

Meer over het Zambian Carnivore Project en hun resultaten is te vinden op: zambiacarnivores.org (of in het jaarrapport 2021: zambiacarnivores.org/annual-reports)