Vreugdenhil Bulbs & Plants lanceert Urban Caladium

Kwekerij Vreugdenhil Bulbs & Plants is deze week begonnen met het uitleveren van Caladiums, dit onder het label ‘Urban Caladium’. De Caladium is een tropische plant oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika en Midden-Amerika. De Caladium is populair en herkenbaar aan de hartvormige bladeren met unieke structuren.

Caladium teelt

De Caladium teelt is niet nieuw voor de kweker, een aantal jaar geleden was het bedrijf al druk aan het experimenteren. Ze slaagde erin goed gevulde potten af te leveren, echter was het nog te vroeg voor de markt om hierin mee te gaan. Dit jaar maakt de Caladium dus een terugkomst in het assortiment van Vreugdenhil. “Doordat de afgelopen jaren de vraag naar onze Caladiums weer toenam, waren we vorig jaar al een klein aantal Caladium soorten aan het testen. Dit bleef niet onopgemerkt bij onze klanten en zij wilden meer. Door de crisis moesten we de lancering iets uitstellen. Maar het product wordt al goed omarmt door de markt.” aldus Rob Klop (accountmanager bij Vreugdenhil).

Urban Caladium

De Caladium is door vele plant liefhebbers gewild en mag niet ontbreken in hun Urban Jungle. Om hierop in te spelen is het merk Urban Caladium ontstaan. “Bij een nieuw product, hoort ook een nieuwe verpakking. Bij de ontwikkeling hiervan was duurzaamheid het uitgangspunt. De Urban Caladium etiketten zijn van papier en hebben een organische waterdichte coating. Deze papieren labels zijn bevestigd aan een bamboestok. Ook het fust van Urban Caladium is recyclebaar, een bedrukte kartonnen doos met FSC-certificaat. De kweekpotten zijn gemaakt van gerecycled plastic en zijn ook bij het restafval weer te recyclen. Deze moeten van plastic zijn in verband met het teeltproces.” Vertelt Jari Kampert (marketing manager bij Vreugdenhil)

Voor meer informatie over de Caladiums en het merk Urban Caladium kunt u terecht op de consumentensite: www.urbancaladium.com.