World Wildlife Day met African Breeze

Vandaag, vrijdag 3 maart, is het World Wildlife Day. Een dag waar we met ons merk African Breeze even bij stil willen staan. Deze dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties. De datum is gekozen omdat het de verjaardag is van CITES, een internationale overeenkomst die planten én dieren beschermt. Dit verdrag is ondertekend op 3 maart in 1973, dit jaar dus 50 jaar geleden. Een moment om even stil te staan bij alle wilde dieren en planten ter wereld en de bijdrage die ze leveren aan ons leven en de gezondheid van de planeet.

African Breeze ondergaat momenteel een overgang naar een nieuwe stijl verpakkingen. De Ornithogalum dubium in paper cup is hiervan het eerste resultaat.

African Breeze en (wilde) dieren

Dit jaar wordt alweer het vijfde jaar dat we met een deel van de opbrengst van African Breeze producten, een donatie gaan doen aan het Zambian Carnivore Project in Zambia. Het ZCP is een in Zambia geregistreerde non-profitorganisatie, die zich inzet voor het behoud van grote carnivoren en de ecosystemen waarin ze leven. Het African Breeze assortiment bevat zo’n 7 verschillende potplanten; Ornithogalum dubium, Ensete maurelli, Albuca spiralis, Ornithogalum thyrsoides, Pennisetum, Scilla peruviana en de Scadoxus multiflorus. Daarnaast zijn we sinds 2022 partner van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, door het ‘adopteren’ van de stokstaartjes. Hiermee dragen ze bij aan het welzijn van de dieren in de dierentuin én aan natuurbehoudsprojecten voor het beschermen van hun natuurlijke omgeving (Afrika) van de stokstaartjes.

Huisbeurs Vreugdenhil Bulbs & Plants

Vanaf aanstaande dinsdag (7 maart) organiseren we een huisbeurs voor klanten. Hier is o.a. een deel van het African Breeze assortiment te zien en diverse andere seizoensproducten. Het bezoeken van de huisbeurs is op afspraak, zodat er voor iedereen voldoende tijd is om alles te zien en een goed gesprek. Hiervoor kunnen klanten terecht bij het verkoopteam (0174 – 413 811 of sales@vreugdenhilbp.com).

Adres voor de huisbeurs: Monsterseweg 60A, 2691JJ in ’s-Gravenzande (hoofdlocatie)